دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
استاد علی اکبر رشاد

حوزه/ رئیس شورای حوزه علمیه تهران از اجرای طرح نظام آموزشی "پرورش مآل" در ۱۰ مدرسه علمیه تهران خبر داد و گفت: وضع موجود تعلیم و تربیت کشور مطلوب نیست و اشکال اساسی نظام آموزش فعلی این است که حافظه محور می‌باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، استاد علی‌اکبر رشاد، در جمع طلاب حوزه‌ علميه‌ امام رضا(ع) تهران، با بیان این که نسل کنونی حوزه‌های علمیه تحول گرا و تحول خواه هستند، گفت: ما برای ارتقاء حوزه، مبانی را ترسیم و بر اساس آن بناهایی را طراحی کرده‌ایم و سعی مان بر این است تا این برنامه پیشنهادی با عنوان «نظام علمی آموزشی پرورش مآل» را ابتداء در حوزه علمیه امام رضا(ع) و سپس در سطح استان تهران پیاده و اجرایی کنیم.

رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران افزود: با بررسی‌هایی که در مورد نحوه‌ اجرای این طرح صورت گرفت است، چنانچه با موفقیت در حوزه‌ها پیاده شود، تدریجاً این برنامه در سطح کشور هم توسعه می‌بابد.

انتقاد از شیوع حافظه محوری در بین طلاب

وی با اعلام این خبر که ۱۰ مدرسه در حوزه علمیه تهران برای اجرای این طرح انتخاب شده‌اند، ادامه داد: وضع موجود تعلیم و تربیت کشور مطلوب نیست و اشکال اساسی نظام آموزش فعلی این است که حافظه محور می‌باشد. البته حوزه قدیم این گونه نبود، ولی از زمانی که حوزه نیز به سبک نظام آموزشی دانشگاه پیوست، حافظه و حفظ محوری در آن شیوع یافت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: طبق تحقیقات صورت گرفته هم اکنون 80 درصد محتوای دورس خارج صرفاً باب طهارت و صلاة می‌باشد، ولی از آن طرف در حوزه اقتصاد، سیاست، مدیریت اداری و... چیزی قابل توجهی برای ارائه به جامعه وجود ندارد.

استاد رشاد با تاکید بر پرداختن به مسائل جدید در دورس خارج، عنوان داشت: اگر شما در دروس خارج صرفا به باب الصلاة بپردازید، مجتهد به بار می‌آیید؛ اما متخصص در مسائل مبتلی به جامعه نخواهید بود. به عکس دانشگاه که متخصص به بار می‌آید، اما از اجتهاد چیزی نمی‌داند.

وی با بیان اینکه در نظام علمی آموزشی "پرورش مآل" بنا بر اين است كه استعدادها شناخته و پرورده شود، گفت: اگر بخواهیم حوزه و نظام موجود را اصلاح کنیم، اولاً باید یک نظریه داشته باشیم و از کلی گویی و صرف اشکال و ایراد گرفتن پرهیز کنیم. البته نقد و اشکال کردن یک مرحله از روند اصلاح وضع موجود بوده و لازم است که ایرادات و گره‌های کار را شناسایی نموده و نسبت به رفع این موانع برنامه ریزی و چاره جویی کرد.

برخی با کلی گویی ازنظام آموزشی حوزه انتقاد می کنند

رئیس شورای حوزه علمیه تهران با انتقاد از کسانی که بدون ارائه راهکار فقط به کلی گویی و انتقاد مکرر از نظام آموزشی حوزه می پردازند، اظهار داشت: این افراد به جای ایراد گرفتن بیایند وضع مطلوب را ترسیم نموده و برای رسیدن به آن برنامه و راهکار پیشنهاد بدهند.

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران افزود: تا زمانی که ارائه راهکارها برای بهبود و اصلاح وضع فعلی به یک نظام مشخص و چارچوب بدل نشود و در آن مقاطع و مراحل معین نباشد، و غایت برنامه‌ها تبیین نشود، هیچ پیشرفتی در اصلاح و رسیدن به وضع مطلوب نخواهیم داشت.

حمایت آیت الله اعرافی از طرح "پرورش مآل"

وی با اشاره به حمایت آیت الله اعرافی از پیاده سازی و اجرای طرح نظام علمی آموزشی «پرورش مآل» در برخی مدارس استان تهران، تصریح کرد: بنده این طرح را بر اساس تجارب چهار دهه مدیریت در حوزه‌های علمیه، و با شناخت کامل از مشکلات و مسائل حوزه‌ها و با مشورت نخبگان علمی و پژوهشی تدوین و برای اجرا در مدارس پیشنهاد دادیم.

استاد رشاد در پایان خطاب به طلاب حوزه علمیه امام رضا(ع) گفت: اگر به سرنوشت‌تان علاقه دارید و به ارزش عمرتان واقف هستید و می‌خواهید همچون علمای بزرگ اسلام  تربیت دینی و علمی داشته باشید، با دلسوزی، همت و تلاش مستمر به درس و بحث‌های علمی‌ اهمیت بدهید و با حمایت و پشتیبانی اساتید و مدیریت حوزه راه علمی و طلبگی را با قدرت و قوت تمام ادامه بدهید.

انتهای پیام ۳۱۳/۴۲

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha